Tarih: 05 Ağustos 2023

Tarih: 05-06.08.2023
Saat: 10:00-16:00
Yer: İstanbul Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesi
*E-Devlet Onaylı Sertifika verilmektedir.

1-Amaçlar ve Hedefler:

● Tasarım odaklı düşünme sürecini anlamak ve uygulamak,

● Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek,

● Problem çözme ve inovasyon yeteneklerini artırmak,

● Kullanıcı merkezli yaklaşımı benimsemek ve empati becerilerini güçlendirmek,

● Yenilikçi teknolojik gelişmeleri mevcut işlerinde ve hayatlarında uygulamasını sağlamak

2-İçerik ve Program Yapısı:

● Modül 1: Tasarım Odaklı Düşünme Temelleri

● Modül 2: İnovasyon ve Girişimcilik

● Modül 3: Empati Dünyası ve Kullanıcı Merkezli Tasarım

● Modül 4: Yaratıcı Fikir Tasarlama ve Problem Tanımlama

● Modül 5: Kanvas İş Modeli ve İş Modeli İnovasyonu

● Modül 6: TRİZ ve İcat Temelli Problem Çözme Becerisi

● Modül 7: Prototip Oluşturma ve Ürün Geliştirme

● Modül 8: Değerlendirme ve Geri Bildirim Süreçleri

3-Eğitim Metodolojisi:

● Sunumlar ve ders notları

● Grup çalışmaları ve etkileşimli etkinlikler

● Örnek olay çalışmaları ve senaryolar

● Prototip oluşturma ve uygulama atölyeleri

● Canlı örnekler ve vaka analizleri

● Tartışmalar ve soru-cevap seansları

● Mentorlük ve geri bildirim oturumları

4- Hedef Kitle:

• Üniversite öğrencileri ve mezunları: Program, tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezunları hedeflemektedir. Tasarım, işletme, mühendislik, iletişim, sosyal bilimler ve diğer ilgili alanlarda eğitim alan veya bu alanlarda kariyer hedefleyen öğrenciler ve mezunlar programdan fayda sağlayabilir.
  • Profesyoneller ve iş dünyası çalışanları: Program, tasarım odaklı düşünme yaklaşımını benimsemek ve inovasyon becerilerini geliştirmek isteyen profesyonelleri hedeflemektedir. Yöneticiler, iş analistleri, girişimciler, ürün geliştirme uzmanları, pazarlama ve iletişim profesyonelleri gibi farklı sektörlerde çalışan bireyler programdan faydalanabilir.
  • Eğitimciler ve eğitim kurumları: Tasarım odaklı düşünme eğitimi vermek isteyen öğretmenler, akademisyenler ve eğitimciler programı kullanabilir. Eğitim kurumları, öğrencilerine yaratıcı düşünme becerilerini kazandırmak ve inovasyonu teşvik etmek isteyen okullar ve üniversiteler de hedef kitle arasındadır.
  • Girişimciler ve sosyal inovasyon projeleri: Program, girişimcileri ve sosyal inovasyon projeleri olan bireyleri hedeflemektedir. Kendi işlerini kurmayı planlayan veya sosyal sorunlara yenilikçi çözümler sunmayı hedefleyen girişimciler ve sosyal girişimciler programı kullanarak tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirebilirler.

Detaylı Bilgi: kayalidincer@gmail.com - info@dkakademi.com
Whatsapp Hattı: 0506 919 31 62